dr. GABI ČAČINOVIČ VOGRINČIČ - KAKO NAJTI SVETLIKANJE V SEBI IN DRUGIH

Dr. Gabi Čačinovič Vogrinčičje prepoznana slovenska psihologinja, dolgoletna profesorica na Fakulteti za socialno delo. Svoje življenje je posvetila raziskovanju družine – družinski terapiji, psihosocialni pomoči družinam, nasilju v družini. Njen čut za sočloveka jo vodi, da se glasno bori za človeško dostojanstvo in socialno pravičnost. Pravi, da je življenje absolutno delo in učenje s tem, da skupaj soustvarjamo odnos, družino, znotraj katere lahko vsak otrok napreduje, če ima podporo in pomoč, če družina vidi svetlikanje v njem, če tudi sam družino soustvarja.

Pogovor ali kot jaz pravim, soustvarjanje pogovora, nam omogoči, da ubesedimo življenje na način, da besede postanejo krplje, ki nam pomagajo, da ga živimo.

Predavanje bom začela s temo Spoštovanje otroštva, saj na njem utemeljujem temeljne pogoje za svetlikanje v človeku. Odrasli se spoštovanja otroštva šele učimo in to je težka naloga. Druga tema je pogovor ali kot jaz pravim, soustvarjanje pogovora, ki omogoči, da ubesedimo življenje na način, da besede postanejo krplje, ki nam pomagajo, da ga živimo. Za svetlikanje potrebujemo čas, zato bo čas in v času ravnanje s sedanjostjo naša tretja tema. Spoštovanje otroštva, pogovor in čas bomo povezali v celoto. Govorila bom o soustvarjanju svetlikanja v družini. Govorila bom o starših, ki zmorejo biti spoštljivi in odgovorni zavezniki otrok, na način, da se jim znajo pridružiti kot ekspertom iz izkušenj. Zaključila bom z besedami o soustvarjanju v svetu za soustvarjanje sveta, ki bo od vseh.

V predavanju bomo osvetlili naslednje:

  • Kaj pomeni spoštovanje otroštva?
  • Kako besede v pogovoru postanejo kot krplje, ki nam pomagajo živeti življenje?
  • Kaj nam prinaša čas in sedanjost v času?
  • Kako soustvarimo svetlikanje v družini?
  • Kako soustvarjamo v svetu in soustvarjamo svet?

Zaživite kakovostno in uspešno!

Skrbimo za dobro počutje in učinkovite nasvete. Postanite del naše zgodbe!