LEONIDA MRGOLE - MATERINSKA LJUBEZEN: ODREŠITEV ALI PREKLETSTVO?

Leonida Mrgole sem mama štirih otrok, dveh deklic in dveh dečkov. Sem žena možu Albertu. Skupaj z možem delujem na področju svetovanja in psihoterapije. Sem soavtorica uspešnice Izštekani najstniki in starši, ki štekajo. Predavateljica, svetovalka, refleksoterapevtka in še marsikaj.

Lahko rečem, da sem svoje življenje posvetila temu, da ohranjam in raziskujem povezanost v svoji družini in to izkušnjo in znanje širim v svet. Zanima me, kako deluje dinamika v odnosih. Kako to, da vse to hrepenenje in potreba po bližini ne premagata konfliktov in osamljenosti? Sem tudi ženska, hči, sestra, prijateljica.

Moj poklic je moja strast. V prostem času sem blogerka, vlogerka in graditeljica svojih sanj, radovedna raziskovalka. Sem ženska, ki sem svojo ženskost odkrivala precej pozneje, v odraslih letih in sem na to odkritje zelo ponosna. Sama s sabo imam ljubeč odnos, po drugi strani pa se ne ustrašim dela na sebi. Pogumno se soočam z ovirami in iščem načine, kako jih premagati.

Obožujem, moža, otroke, živali, humor, znanje, gozdove, dobro hrano in pivo. Sem prijateljica z veliko začetnico.

Sem ženska, ki sem svojo ženskost odkrivala precej pozneje, v odraslih letih in sem na to odkritje zelo ponosna. Sama s sabo imam ljubeč odnos, po drugi strani pa se ne ustrašim dela na sebi.

Dve deklici. Ena mama. Ista mama. Sestri. Vprašanje, kako je mogoča takšna različnost, je vsekakor na mestu. Zgodba o tem, kako z različnostjo lahko ustvariš odnos, povezanost in podporo. Pridna in poredna. Poslušna in uporniška. Tiha in glasna.

Vprašanja, na katere bo odgovarjalo predavanje:

  • Kaj pomeni mit: »mati se mora razdajati za otroke?«
  • Žrtvovanje iz užitka ali ljubezni ali zato, ker družba tako narekuje?
  • Materinska ljubezen je kliše, kaj pa se dogaja v resnici?
  • Kje ima v materinski ljubezni prostor prekletstvo? Kako lahko to rešimo kot odrasli?
  • Ista mama, dva različna otroka. Kdo je kriv? Vzgoja?
  • Naše mame so vzgajale po tradiciji, ki smo jo doživljali in razumeli na svoj način. Zdaj veliko mam obsoja preteklo vzgojo, skušajo vpeljati nove načine in ne zmorejo, kje je razlog? Vzorci, prepričanja … Obstaja rešitev?
  • Kakšno sporočilo imava za vas? Zagotovo ne bo enako? Ali pač?

Zaživite kakovostno in uspešno!

Skrbimo za dobro počutje in učinkovite nasvete. Postanite del naše zgodbe!