MAJA BAJT: ČUJEČNOST: POLNO – PRISOTNO – PRISTNO

mag. Maja Bajt je psihologinja, že več kot desetletje zaposlena na področju promocije duševnega zdravja. Je tudi predavateljica na fakulteti, izvajalka na čuječnosti temelječih delavnic in programov, študentka psihoterapije, žena in mama, v prostem času pa strastna bralka, ljubiteljica narave in večna učenka, iskalka, raziskovalka. Stremi k temu, da je njeno življenje čuječe polno – prisotno – pristno.

Sodobni svet je svet tisočerih možnosti, želja, težnje po uspehih in dosežkih, a hkrati tudi svet senc, naraščajočih stisk, otopelosti in izpraznjenosti.

Večina nas je duševno zdravih, a to še ne pomeni, da se počutimo zadovoljni, izpolnjeni in srečni. V vsakdanjem stresnem življenju pogosto izgubimo stik s sabo, občutek za to kdo smo, kaj v življenju želimo, kakšne so naše potrebe.

Po izsledkih raziskav vemo, da pomeni izgradnja pozitivnih duševnih stanj velik doprinos za naše duševno počutje in kakovost življenja in da lahko zelo veliko pri tem naredimo tudi sami – z iskanjem in razvijanjem notranjih virov in moči. V predavanju bomo raziskovali kako lahko razvijamo polno, prisotno in pristno življenje. Kot ključno bomo izpostavili moč čuječnosti, ki lahko pomembno pripomore k dobremu duševnemu počutju in je lahko pomemben predpogoj za spremembe, osebnostno rast in razvoj. Poleg tega pa bomo govorili tudi sočutju (do sebe), predanosti, umirjenosti, pogumu in številnih drugih notranjih bogastvih.

Vprašanja, na katera bo odgovarjalo predavanje:
– Kaj pomeni odsotnost zavedanja za kakovost življenja?
– Kateri so mehanizmi delovanja čuječnosti?
– Kako nam čuječnost lahko pomaga v lahkih in težkih trenutkih?
– Kako so prepletene misli in čustva?
– Kako biti s težkimi, neprijetnimi čustvi?

Zaživite kakovostno in uspešno!

Skrbimo za dobro počutje in učinkovite nasvete. Postanite del naše zgodbe!