MARKO JUHANT - VONJ PO AVANTURI

Marko Juhant je specialni pedagog za motnje vedenja in osebnosti. Svoje izkušnje in spoznanja iz dolgoletnega dela z otroki v obliki predavanj s konkretnimi primeri iz vsakodnevnega življenja prenaša na učitelje, vzgojitelje, starše in otroke. Je konkreten in praktičen. Tako v življenju kot pogovoru. V šoli sta mu bila najljubša odmor in telovadba, danes pa čas najraje preživlja v naravi. In štirinožni prijatelj Dante je vedno z njim.

Je avtor več kot 10 knjig. Zadnja med njimi je knjiga Mali nasilnež, ki je nastala v sodelovanju z Matejo Tejo Bučinel. Je kratek in uporaben priročnik za starše, vzgojitelje in učitelje za vzgojo otrok do 2. razreda OŠ s poudarkom na omejevanju nasilja.

Starši, ki pripeljejo otroka strokovnemu delavcu si želijo turistično destinacijo. Ni prehudo, če je draga, se imajo vsaj s čim hvaliti.

Starši, ki pripeljejo otroka strokovnemu delavcu si želijo turistično destinacijo. Ni prehudo, če je draga, se imajo vsaj s čim hvaliti. Otroka dostavijo in to je to, za varnost in ostalo mora biti poskrbljeno. Otrok in najstnik pričakujeta pa vsaj nekaj živahnega, nekaj, kar jih preseneti, zaloti, kot v dobrem filmu. Oboji pogosto pričakujejo, da bodo vsebine popolnoma odvisne od izvajalcev, od “turistične agencije”. Pa vendar jim je jasno, da to ni program za vsakega, da se odvija od posameznika do posameznika različno, glede na posameznika. Vodnik, strokovnjak pa ubira različne poti. Kako to počnemo, je tema prispevka.

Vprašanja, na katere bo odgovarjalo predavanje:

  • Kaj pričakujejo od strokovne obravnave in strokovnega dela starši, kaj otroci in mladostniki?
  • Kako lahko dobro zastavimo proces, česa ne smemo izpustiti?
  • Zakaj nekatere obravnave dajejo rezultate, druge pa ne?
  • Kako pogostost obravnave vpliva na rezultat in trajnost rezultata?
  • Kaj zdaj, ko ne moremo napraviti sprememb, z rezultati pa nismo zadovoljni?

Zaživite kakovostno in uspešno!

Skrbimo za dobro počutje in učinkovite nasvete. Postanite del naše zgodbe!