MATEJ DELAKORDA - MOŠKA RANLJIVOST, MOČ IN ODGOVORNOST

Matej Delakorda je trener mehkih veščin, Learning & development konzultant in moderator. Deluje kot samostojni trener in kot trener v podjetjih GROW Adriatik (Slovenija) in GROW GROUP (Madžarska). Dela kot glavni trener mladih iskalcev zaposlitve v dvoletnem nacionalnem projektu „Made With Y“, so-organizator in voditelj TEDx dogodkov. Dolgoletni TV voditelj, moderator in odgovorni urednik. Eden izmed njegovih projektov pa je tudi moderiranje moških skupin.

Ko moški ranljivo in avtentično izrazimo, kar resnično čutimo, ko izlijemo vse svoje frustracije in bolečine, nas prežame občutek svobode, lahkotnosti in olajšanja. Mnogi se prvič v življenju čutimo razumljene.

Ko pri moškemu pade maska prijaznosti, ugajanja in iskanje potrditve, se odpre prostor za čutenje samega sebe. Prostor bolečine, sramu in strahu kot tudi želje po svobodi, samoizražanju in povezanosti. Slovenski moški smo večinoma bili vzgojeni tako, da nam je izražanje občutkov tuje. To večkrat vodi v življenjsko pasivnost ali v agresijo (do sebe ali drugih). Ko pa moški ranljivo in avtentično izrazimo, kar resnično čutimo, ko izlijemo vse svoje frustracije in bolečine, in prisluhnemo izpovedim drugih, podobnih našim, nas prežame občutek svobode, lahkotnosti in olajšanja. Mnogi se prvič v življenju čutimo razumljene.

O moči sprejemanja in povezanosti, ki jih omogoča deljenje avtentičnih zgodb moških, bo spregovoril Matej Delakorda, soustanovitelj in moderator projekta Moške skupine, kjer se moški ranljivo in avtentično pogovarjajo o življenjskih izzivih in se medsebojno podpirajo preko iskrenih in direktnih povratnih informacij.

Vprašanja, na katera bo odgovarjalo predavanje:

  • S kakšnimi izzivi se soočajo slovenski moški? O katerih izzivih spregovorijo sami?
  • Kaj je sindrom prijaznega fanta in kako je prijaznost večkrat nekonstruktivna za medsebojne odnose?
  • Kaj nam sporoča trend naraščajočega števila moških skupin in razprav, kaj je moškost? Kaj se dogaja z moškimi?
  • Kakšne so izkušnje moderatorjev moških skupin? Kaj smo ugotovili, da moški najbolj potrebujejo?
  • Kje moški iščejo in kako lahko najdejo svojo lastno avtentičnost in osebno moč?

Zaživite kakovostno in uspešno!

Skrbimo za dobro počutje in učinkovite nasvete. Postanite del naše zgodbe!