mag. MIA BONE - SKOK NA DRUGO STRAN, KJER ME Z ODPRTIMI ROKAMI ČAKA ZADOVOLJSTVO!

Mag. Mia Bone je psihologinja, ki pri svojem predavateljskem in terapevtskem delu vedno vijuga med praktičnimi in učinkovitimi rešitvami. Prav zaradi želje po učinkovitih rešitvah je svoji osnovni izobrazbi dodala nevrolingvistično programiranje in hipnozo ter magisterij iz coachinga in mentorstva. Hipnozo je uspešno zaključila v San Franciscu (ZDA), magisterij pa v Oxfordu (VB) in še danes je vsaj malo razpeta med domovino in tujino. Prav izkušnje iz tujine, ko malo skoči iz domačih okvirov, jo vedno znova spodbudijo k ustvarjanju novih pristopov. Tako posameznike strukturirano podpira na njihovi poti do cilja, kjer premagujejo svoje notranje demone in prebujajo svoje potenciale. Načinov, kako to počne, ima veliko in Mia pravi, da uživa v prav vsakem formatu: na televiziji, pri pisanju člankov in terapevtskem odnosu ali motivacijskem nastopu. Pozitivna psihologija je rdeča nit njene profesionalne in osebne identitete. Mia verjame, da imamo prav vsi številne odgovore že v sebi, zato se nam splača priti do njih.

Mia je avtorica dveh priljubljenih knjig za otroke (Zdravilne zgodbice za malčke in Zdravilne zgodbice za predšolske otroke), ki s hipnotičnimi jezikovnimi vzorci, malčkom in otrokom pomagajo pri naravnem razvoju. Tretja knjiga s preprostimi triki o vzgoji se skriva nekje na njenem računalniku, je pa zato bolj dejavna na njenem blogu, kjer zapisuje uporabne trike za bolj zadovoljno in polno življenje.

Verjamem, da imamo prav vsi številne odgovore že v sebi, zato se nam splača priti do njih.

Velikokrat se nam zdi, da je na drugi strani vse lepše in boljše. Trava je pri sosedu res bolj zelena. In tam nekje daleč (morda čez deset let) je tudi zadovoljstvo, ki čaka na nas. S takšnim razmišljanjem, da zadovoljstvo na drugi strani čaka na nas, se predamo občutku nedejavnosti. Če vam zaupamo, da je zadovoljstvo bolj izbira kot posledica določenih okoliščin, to pomeni, da zadovoljstvo res čaka na vas. Z odprtimi rokami. Ko se za zadovoljstvo znate odločiti in ga prepoznati, bo tudi skakanje bolj zabavno. V predavanju bomo morda tudi kaj skakali, veliko pa bo govora o tem, kako ima vsak izmed nas izbiro. Kot je rekel že Shakespeare: »Nič ni dobro, ne slabo, le misel dela ga tako.« Kako pa vi mislite in občutite?

Vprašanja, na katere bo odgovarjalo predavanje:

  • Kakšne so sestavine zadovoljstva? Ali obstaja recept?
  • Če na svetu obstaja vsaj en zadovoljen posameznik, kaj nas lahko nauči?
  • Zakaj obstaja tendenca, da je na drugi strani res vse lepše in boljše (pri meni se pa vse tako komplicira)?
  • Kako izboljšati in okrepiti sposobnost odločanja in izbire?
  • Ali zadovoljstvo pomeni, da težave čudežno izginejo?

Zaživite kakovostno in uspešno!

Skrbimo za dobro počutje in učinkovite nasvete. Postanite del naše zgodbe!