dr. MIHA MAZZINI - KAJ LAHKO PRIČAKUJEMO OD SEBE (V NAJBOLJŠEM IN NAJSLABŠEM PRIMERU)?

Dr. Miha Mazzini, pisatelj, avtor 24 objavljenih literarnih knjig (v 10 jezikih), in računalniški strokovnjak, avtor 9 priročnikov. Dobitnik številnih nagrad. Njegova dela so bila uvrščena v več antologij.

Avtor scenarijev za dva nagrajena celovečerna filma, režiser celovečernega filma, TV dokumentarca in petih kratkih filmov.
Končal podiplomski študij scenaristike na The University of Sheffield, Anglija. Doktor znanosti, program Antropologija vsakdanjega življenja, Institutum Studiorum Humanitatis, Ljubljana. Redni član Evropske filmske akademije.

Predstavljajte si, da klepetate na terasi stolpnice in nenadoma vaš sogovornik vstane in reče: “Kar odletel bom.” Mar ne bi zavpili: “Čakaj, kaj ti je, saj nimaš kril!”

Predstavljajte si, da klepetate na terasi stolpnice in nenadoma vaš sogovornik vstane in reče: “Kar odletel bom.” Mar ne bi zavpili: “Čakaj, kaj ti je, saj nimaš kril!” Predvidevate, da je njegova biološka zgradba podobna vaši in da mu narava ni dala kril, s katerimi bo uresničil tisto, kar je napovedal. Dnevno poslušamo podobne izjave, ki so povsem skregane z našo biologijo, recimo: “Uspešno delam deset reči hkrati”, “Samozadosten sem in ne rabim nikogar”, “Vse rešim razumsko”, …, ne da bi sogovornika opozorili, da obljublja nekaj, česar ne more uresničiti. Kar samo pomeni, da slabo poznamo delovanje naših možganov. Tole predavanje je natanko o tem, kako smo narejeni in kaj lahko od samih sebe pričakujemo, v najboljšem ali najslabšem primeru. Skratka, ni za tiste, ki obljubljajo in pričakujejo čudeže.

V predavanju bom osvetlil načine:

  • Možgani so sistem, ki je skrpan in ne načrtovan; je sistem sistemov.
  • Vloga razuma in njegov delež v naši dejavnosti.
  • Hiter in počasen sistem obdelave podatkov iz okolice.
  • Široka in ozka pozornost, načini razmišljanja in odločanja.
  • Pozornost je najdragocenejša valuta, s katero plačujemo čisto vse.

Zaživite kakovostno in uspešno!

Skrbimo za dobro počutje in učinkovite nasvete. Postanite del naše zgodbe!