SANELA BANOVIĆ, DR. MED.: ZAVIST IN LJUBOSUMJE - STRUP ZA NAŠE MOŽGANE

Sanela je zaposlena na gastro-enterološkem oddelku ljubljanskega Kliničnega centra. Svoje delo združuje z izobraževanji na področjih psihologije in psihoterapije, tradicionalne kitajske medicine ter drugih povezanih ved. Zanima jo vpliv sreče in zadovoljstva v življenju na psiho-fizično zdravje in hormonsko ravnovesje v telesu. Želi, da bi ljudje uzavestili pomen stremenja k pozitivnem načinu razmišljanja, zadovoljstvu, druženja in dotikov, spolnosti in gibanja, za kar pa se je potrebno naučiti skrbno poslušati samega sebe.  Njena največja strast je govoriti o emocionalnih možganih.

Zase pravi, da je mlada zdravnica in vesela oseba, ki svobodno govori o pomembnosti objemov in seksa v vsakdanjem življenju. Uživa v hoji po slovenskih hribih, večurnem klepetu z dobro prijateljico in se pogosto naključno objema. Njena želja je motivirati ljudi in njihovo domišljijo, da se dotaknejo endorfinov okrog nas.

Znanstveniki so ugotovili, da na naše hormone najbolj vpliva druženje, zato je pomembno, da uživamo v družbi ljudi, ki nas obdajajo, in da ne tekmujemo s svojimi prijatelji. Priporočljivo je, da se osredotočamo nase in se ne ukvarjamo s tem, kaj si drugi mislijo o tebi. Določeni hormoni in čustvene reakcije nas namreč uničujejo. Smiselno je odkriti razloge, da se pretirano ukvarjamo z drugimi, da smo ljubosumni nanje in drugim ne privoščimo sreče. Ljubosumje, sovraštvo in nevoščljivost namreč uničujejo naše možgane in nas vodijo v izgorelost.

V etapi bomo odgovorili na vprašanja:

  • Kaj potrebujemo za srečno življenje?
  • Kako živeti zase in ne za druge?
  • Kako spremeniti svoje navade in postati prijaznejši do sebe in drugih?
  • Kako izboljšati delovanje svojih hormonov?
  • Možgani so živo bitje, ki ga hranimo s svojimi mislimi. Kako?

Zaživite kakovostno in uspešno!

Skrbimo za dobro počutje in učinkovite nasvete. Postanite del naše zgodbe!