SARA ISAKOVIĆ - ZAKAJ SO NAŠI MOŽGANI TAKO TEŽKO POZITIVNI?

Sara Isaković je najuspešnejša slovenska plavalka, dobitnica srebrne olimpijske kolajne na Olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008. Poleg športa je danes, točno štiri leta po zaključku kariere, svoje poslanstvo našla v raziskovanju delovanja možganov in psihologiji učinkovitosti in uspešnosti (‘performance psychology’). Po končani diplomi na univerzi Berkeley in magisteriju v San Diegu se je Sara začela ukvarjati z mladimi športniki, piloti ter poslovneži, ki jim pomaga izvesti optimalen nastop v stresnih situacijah. Njeno poslanstvo je približati psihologijo nastopajočim in jo razložiti na praktičen, zabaven ter dostopen način. Del njene prakse pa je tudi pozitivna psihologija.

Naša narava je poskrbela za to, da smo psihološko bolj negativni. To je naš obrambni mehanizem, ki nam pomaga, da se branimo.

Naša narava je poskrbela za to, da smo psihološko bolj negativni. To je naš obrambni mehanizem, ki nam pomaga, da se branimo, ko nas napada lev. V današnjem svetu pa se nam zdi, da nas nenehno napada lev (= stres), ki se mu je težko izogniti. Zato je treniranje ‘pozitivnega’ psihološkega stanja še toliko bolj pomembno. Bolj ko prakticiramo čuječnost, bolj ko aktiviramo pozitivna čustva, bolj se naši možgani naravnajo na popolnoma drugačen, miren in vesel svet.

Vprašanja, na katera bo odgovarjalo predavanje:

  • Kaj sploh je pozitivno psihološko stanje?
  • Kako izgleda pozitiva v naših možganih?
  • Kako jo natreniramo?
  • Kako vpliva na naše psihično in fizično stanje?
  • Kaj pa ostale pozitivne navade?

Zaživite kakovostno in uspešno!

Skrbimo za dobro počutje in učinkovite nasvete. Postanite del naše zgodbe!