Smeh je pol (duševnega) zdravja Stand-up prizori z Nejcem Šmitom in Rokom Škrlepom

V sodobni družbi stres postaja stalnica in pomembno je, da se znamo z njim učinkovito spoprijemati. S pomočjo impro točke vas bomo poskusili nasmejati in s tem zmanjšati vaše doživljanje napetosti. Smeh namreč znižuje raven kortizola in deluje kot učinkovito sredstvo za premagovanje stresa, posledično pa pozitivno vpliva tudi na duševno zdravje (Yim, 2016).

In kaj sploh je improvizacijsko gledališče? Gre za obliko gledališča, kjer improvizatorji ustvarjajo predstavo brez vnaprej pripravljenega scenarija. Prizori bodo nastali spontano s pomočjo predlogov publike.

Nejc Šmit je improvizator, stand-up komik, radijski voditelj in glasbenik. Magister psihologije, ki pravi, da še vedno ne ve, kaj je narobe, ko punce rečejo: »nič ni narobe«. Svet vidi barvito, kljub temu da je barvno slep. Je Gorenjec, ki ne »špara« s šalami in smehom. Besedi, ki ju največkrat uporabi, sta »kul« in »dbest«. Če ravno razmišljate, “od kod že tegale poznam”, potem obstaja možnost, da ste ga prepoznali iz TV ekranov iz oddaj Ema 2015, Vse je mogoče, Popšop, ali pa ste njegov glas slišali na frekvencah Radia 1.

Rok Škrlep je študent filofaksa, ki vas bo v dobro voljo spravil že s svojo prikupno zmedenostjo, smislom za improvizacijo in simpatičnim humorjem. Že nekaj let kroji nov val slovenske stand up in impro scene, v zadnjem času pa eksperimentira tudi z glasbeno komedijo.

Zaživite kakovostno in uspešno!

Skrbimo za dobro počutje in učinkovite nasvete. Postanite del naše zgodbe!