Anka Patru: Pogosti vzorci konflikta v partnerskem odnosu

V partnerskih odnosih lahko doživimo tako čustva zadovoljstva, intenzivne sreče, kot tudi skrajnega obupa. O dinamiki partnerskih odnosov nas sistematično ne učijo, razen če je to del našega poklica. Ponotranjeni vzorci navezanosti iz primarnih družin vplivajo na to, kako vstopamo v partnerske odnose in kako, bolj ali manj učinkovito, sporočamo, česa si želimo, česa nas je strah, kaj nas jezi, po čem hrepenimo, itd. Predvsem neprijetna čustva so tista, katera  mnogokrat izkazujemo na izkrivljen način, kar posledično vodi v konflikt. Ob prepoznavanju in zavedanju nezavednih vzorcev, se vedno znova sprašujemo, ali obstaja čudežno zdravilo, ki kljub vplivom preteklosti lahko pomaga in omogoča rast v partnerskih odnosih ali vsaj delček medsebojne slišanosti.

Vprašanja, na katera bo odgovorilo to predavanje:

  • Zakaj je partnerski odnos eden od pomembnejših odnosov v mojem življenju?
  • Kaj je varna navezanost in zakaj je tako pomembna?
  • »Surla« ali napad – komunikacija, ki vodi v poslabšanje odnosa?
  • Po čem hrepenimo in kako to izražamo?
  • Ali obstajajo »čudežni stavki«, ki prinašajo večji občutek varnosti med partnerjema in posledično močnejšo in bolj zdravo navezanost?

Anka Patru, univerzitetna diplomirana psihologinja, sistemska partnerska in družinska terapevtka, vodja terapevtsko-izobraževalnega centra Ahil. Delo v Centru Ahil jo strokovno izpolnjuje in navdaja s hvaležnostjo, da lahko opravlja svoje delo s srcem in v okolju, ki ji omogoča občutek osebnega razvoja in varnosti. Tedensko opravlja individualne in partnerske terapije. Kot mediatorka je izvedla že več kot 800 mediacij v družinah, gospodarstvu in zdravstvu. Je poročena in živi z možem ter njunimi štirimi otroki.

Zaživite kakovostno in uspešno!

Skrbimo za dobro počutje in učinkovite nasvete. Postanite del naše zgodbe!