Feri Lainšček: O pesniški resnici

V izhodišču predavanja je novi roman pisatelja Ferija Lainščka z naslovom Kurji pastir, v katerem avtor opisuje čas svojega zgodnjega otroštva. Rodil se je leta 1959 v majhni obmejni vasi Dolenci v hiši, ki je bila pokrita s slamo in  v njej ni bilo elektrike. Družina je bila del vaške revščine, otroštvo je preživel brez  televizije in knjig, najbolj pa ga je zaznamovalo dejstvo, da sta bila oče in mama odlična ljudska pripovedovalca. Odločilno vzgojno vlogo v njegovem otroštvu do vstopa v osnovno šolo so torej imele pravljice.

Vprašanja, na katera bo odgovorilo to predavanje:

  • Kaj je pesniška resnica o tem svetu?
  • Zakaj so pomembne pravljice?
  • Kakšno je življenje na robu?
  • Kam vse nas pelje pot do uspeha?
  • Kako lahko razumemo ustvarjalnost kot način življenja?

Feri Lainšček, pisatelj, pesnik, dramatik in scenarist, živi in ustvarja v Murski Soboti. Njegova bibliografija obsega več kot 100 samostojnih knjižnih enot, med njimi je 25 romanov, ki so večinoma že prevedeni v tuje jezike. Je eden izmed najbolj branih slovenskih pisateljev, saj je avtor mnogih uspešnic. Za svoja dela pa je prejel tudi številne nagrade. Feri Lainšček je slovenski pisatelj, katerega literarna dela so doživela največ filmskih adaptacij.

PODPORNIKI

pozitivna psihologija, osebnostna rast, večja prodaja, kako povečati zaslužek, boljši odnosi, postanite srečni, najdite ljubezen, odpravite depresijo, shujšajte in imejte fit postavo, predavanja, seminarji, govorci, maraton predavanj, maraton ljubljana, maraton maribor

Zaživite kakovostno in uspešno!

Skrbimo za dobro počutje in učinkovite nasvete. Postanite del naše zgodbe!